Başkan Erkek, Çanakkale Belediyesi’nin SGK borcunu açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Erkek, Çanakkale Belediyesi’nin SGK borcunu açıkladı
Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, belediyenin toplam SGK borcunun 57 milyon TL olduğunu ve bu borcun yapılandırıldığını açıkladı. Başkan Erkek ayrıca, Çanakkale Belediyesi’nin mali açıdan iyi durumda olduğunun altını çizerek, ödemeler noktasında sıkıntı yaşamayacaklarını dile getirdi.

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, görevdeki ilk 4 ayını ve projelerini değerlendirdiği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başkan Erkek, bir gazetecinin Çanakkale Belediyesi’nin toplam SGK borcunun ne kadar olduğu yönündeki sorusuna şu yanıtı verdi:

“Çanakkale Belediyesi mali açıdan iyi bir durumda diyebiliriz. Birçok belediyeden daha iyi olduğumuzu söyleyebilirim. SGK’ya borcumuz var, yanlış hatırlamıyorsam 57 milyon TL yapılandırılmış borcumuz var. Vergi borçlarımızın tamamını kapattık. Maliyeye herhangi bir borcumuz bulunmuyor. Bizim sorunumuz olmaz ama merkezi yönetim şunu unutmasın, belediyeler de birer kamu kurumudur. Belediyeler yerinden yönetilir, vatandaş açısından önemlidir. Biz tüm Çanakkale halkına hizmet ediyoruz. Belediyelerin hizmetlerini engellemek açısından bazı uygulamalar getirmek yerel demokrasilere, yerel hizmetlere darbedir. Çanakkale Belediyesi olarak biz ödemeler konusunda sıkıntı yaşamayız ancak birçok belediye sıkıntı yaşayabilir.”

 “HER TÜRLÜ ZORLUĞU AŞARIZ”

Başkan Erkek, belediyeleri iş yapamaz hale getirmek için merkezi iktidarın bu yönde kararlar aldığını vurgulayarak şöyle konuştu:

“SGK alacaklarının yüzde 3’ü belediyelere ait. Kalan yüzde 97’si kimlere aitmiş, SGK çıksın açıklasın. Belediyelerden tahsil edilirken, bu borçlardan geriye kalan yüzde 97’lik borçlar neden tahsil edilmiyor onları da açıklasınlar. Bu yapılanı doğru bulmuyorum. Belediyelerin yatırımlarını engellemek için de bazı adımlar atılacağını duyuyoruz. Bu gibi teşebbüslerden lütfen vazgeçsinler. Merkezi ve yerel yönetimler halka hizmet için tam bir dayanışma içerisinde çalışmalıdırlar. Çanakkale olarak bizler şanslıyız… Üniversitemizle olsun, valiliğimizle olsun, tüm kamu kurumları ile dayanışma ve uyum içerisinde çalışıyoruz. Bunu biz de çok önemsiyoruz. Çünkü bu halkımızın faydasınadır. Engellemeler doğru değildir. Seçimler üzerinden 4 ay geçti! Neden o gün yapmadınız da şimdi yapıyorsunuz? İller Bankası’nın kesintileri yüzde 40’ı aşamaz. Bazı yetkilerle yüzde 40’ı da kaldıracaklarmış diye duyuyoruz. Çanakkale Belediyesi olarak taahhüt ettiğimiz projeleri hayata geçirmek için her türlü zorlukları aşarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.”


Başkan Erkek görevdeki ilk 4 ayını değerlendirdi: “Çanakkale’nin geleceğini çok iyi planlamamız lazım”Önceki Haber

Başkan Erkek görevdeki ilk 4 ayını değer...

Çanakkale’de 18 kaçak göçmen yakalandı!Sonraki Haber

Çanakkale’de 18 kaçak göçmen yakalandı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!