kaldırın bu saçmalığı

Çanakkale’de bir ilkokul ve akılalmaz iddialar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale’de bir ilkokul ve akılalmaz iddialar!
Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesindeki ilkokulda öğretmen-öğrenci-veli üçgeninde yaşandığı iddia edilen olaylar öyle bir noktaya geldi ki, öğretmenden şikayetçi olan 6 veli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurarak çocuklarının 1 sene daha sınıf tekrarı yapmasını istedi.

Umurbey İlkokulu’nda yaşandığı öne sürülen skandal olay, bir velinin CİMER’e gönderdiği şikayet mektubuyla ortaya çıktı.

Mektupta, şikayete konu öğretmenin, derslere geç girdiği, ders işlemek yerine bilgisayardan video açarak dersleri adeta boş geçirdiği, öğrencilerle ilgilenmediği, hatta işi bir adım ileri götürerek öğrencilere psikolojik şiddet uyguladığı öne sürüldü.

Çocuklarının evde ödev yapmaktaki isteksizlerinden ve hiçbir gelişim gösterememelerinden şüphelenen ailelerin bu durumu veli toplantısında gündeme getirdikleri ancak öğretmenden, “Sınıfta 30 öğrenci var. Her birinizin çocuğuyla ayrı ayrı ilgilenemem. İsteyen özel öğretmen tutsun” yanıtı aldıkları iddia edildi.

Velilerin bunun üzerine durumu okul yönetimine bildirdikleri, ancak hiçbir işlem yapılmaması üzerine 21 velinin Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek öğretmenden şikayetçi oldukları öne sürüldü.

TEHDİT İDDİASI!

Durumdan haberdar olan öğretmenin ise velileri toplantıya çağırarak, “İstediğiniz yere beni şikayet edebilirsiniz. Bana hiçbir şey olmaz. Benimle iyi geçinmeye çalışırsanız iyi edersiniz. Yoksa sizi hakaret suçlamasıyla mahkemeye veririm” diyerek gözlerini korkuttuğu iddia edildi.

CİMER’E ŞİKAYET VE MÜFFETİŞ İNCELEMESİ

Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan şikayetten de sonuç alınamaması üzerine velilerden birinin CİMER’e şikayet mektubu yazdığı, bunun üzerine okula müfettiş gönderildiği belirtildi.

Müfettişlerin hem öğrenci hem de velilerin ifadesine başvurduğu ancak öğretmenin mahkemeye verme tehdidi sonrası velilerin büyük çoğunluğunun geri adım atması üzerine 6 velinin öğretmenden şikayetçi olduğu öğrenildi.

SINIF TEKRARI İSTEDİLER

Öğretmenin davranışları nedeniyle çocuklarının psikolojik destek aldığını ve okula gitmek istemediğini öne süren 6 veli, çocuklarının başka bir öğretmenle eğitimlerine devam edebilmeleri için Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek sınıf tekrarı talebinde bulundu.


Çanakkale açıklarındaki deprem sonrası Naci Görür’den açıklama: “Marmara depremini bekliyoruz”Önceki Haber

Çanakkale açıklarındaki deprem sonrası N...

Elektriğe büyük zam geldi!Sonraki Haber

Elektriğe büyük zam geldi!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!