Çanakkale’de sokak ortasında darp: 2 polis açığa alındı!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde sokak ortasında iki kişiye darp uygulayan iki polisin görüntüleri ortaya çıktı. Çan Kaymakamlığı yetkilileri iki polisin açığa alındığını ve gözaltı işlemi uygulandığını belirtti.

Gazete Duvar’dan Seçkin Sağlam’ın haberine göre, olay dün gece Çan ilçesi Hacı İbrahim Bodur Caddesi üzerinde meydana geldi. Birkaç araca çarparak kaza yapan araç sürücüsü, polisin 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştı.

Polis ekibi tarafından yakalanan kişilerle polis arasında arbede çıktığı, polise yumruklu saldırı olduğu ileri sürülürken, polis tarafından darp edilen kişilerin görüntüleri ortaya çıktı. Darp sonrası hastaneye giden şüphelilerin vücudunda kırıklar olduğu öğrenildi.

Çan Kaymakamlığı yetkilileri, iki polisin açığa alındığı ve gözaltında tutulduğu bilgisini paylaştı. Polislerin mahkemeye çıkarılacağı, Çanakkale Valiliği ve Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’nün İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istedikleri öğrenildi.

Yetkililer konuyla ilgili olarak, “Vatandaşımıza yönelik böyle bir muamele asla kabul edilemez. Söz konusu polisler açığa alındı ve gözaltında tutuluyorlar. Ne olursa olsun, bu davranış polis teşkilatının kabul edeceği bir durum değildir” ifadelerini kullandı.