Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Çin'de yeni virüs paniği

DÜNYA (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.07.2020 - 15:33, Güncelleme: 01.07.2020 - 15:33
 

Çin'de yeni virüs paniği

Koronavirüs’ün ortaya çıkmış oluğu Çin’de bilim insanları yeni bir tür domuz gribi tespit edilmiş olduğunu açıklandı.

Çin’de başlayan SARS benzeri yeni tür koronavirüs salgının sonrasında başka bir ölümcül virüs ortaya çıktı. Çinli bilim insanları yeni tür domuz gribi virüsünün tespit edilmiş olduğunu duyurdu. Bilimsel ismi G4 EA H1N1 ismi verilmiş olan küresel salgın riski bulunan virüs, domuzlarda görülüyor olsa bile insalara bulaşabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü çalışmayı dikkatli bir şekilde inceleyeceklerini açıkladı. Yeni nesil H1N1 ifluenzanın domuzlar tarafından taşınmış olduğunu fakat insanlara bulaşabilecek olduğu da aktarıldı. Araştırmalar yeni virüsün hızlı bir şekilde mutasyon geçirerek yeni bir küresel salgın riski oluşturmasından endişe duyuyor. Araştırmacılar yeni tespit edilen virüs sebebi ile domuz yetiştiriciliği ve mezbaha alanlarında çalışmaların yakından takip edilmesi gerektiğini söyledi. Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada bilim insanlarının yeni çalışmasını dikkatlice okuyacaklarını belirtirken “Gardımızı indiremeyiz.” ifadesini kullandı.
Koronavirüs’ün ortaya çıkmış oluğu Çin’de bilim insanları yeni bir tür domuz gribi tespit edilmiş olduğunu açıklandı.

Çin’de başlayan SARS benzeri yeni tür koronavirüs salgının sonrasında başka bir ölümcül virüs ortaya çıktı. Çinli bilim insanları yeni tür domuz gribi virüsünün tespit edilmiş olduğunu duyurdu.

Bilimsel ismi G4 EA H1N1 ismi verilmiş olan küresel salgın riski bulunan virüs, domuzlarda görülüyor olsa bile insalara bulaşabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü çalışmayı dikkatli bir şekilde inceleyeceklerini açıkladı.

Yeni nesil H1N1 ifluenzanın domuzlar tarafından taşınmış olduğunu fakat insanlara bulaşabilecek olduğu da aktarıldı. Araştırmalar yeni virüsün hızlı bir şekilde mutasyon geçirerek yeni bir küresel salgın riski oluşturmasından endişe duyuyor.

Araştırmacılar yeni tespit edilen virüs sebebi ile domuz yetiştiriciliği ve mezbaha alanlarında çalışmaların yakından takip edilmesi gerektiğini söyledi. Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada bilim insanlarının yeni çalışmasını dikkatlice okuyacaklarını belirtirken “Gardımızı indiremeyiz.” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleyorum.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.