Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Meşhur Çanakkale domatesi hakkında bilinmesi gerekenler

TREND (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.02.2025 - 16:03, Güncelleme: 04.02.2025 - 16:03
 

Meşhur Çanakkale domatesi hakkında bilinmesi gerekenler

Türkiye’nin domates üretiminin yüzde 5’inin yapıldığı Çanakkale’de, Batak Ovası’ndan başlayıp Ezine, Bayramiç ve Ayvacık’a kadar uzanan bir coğrafyada üretilen meşhur Çanakkale domatesinin tadı, yiyenlerin damağında kalıyor.

Çanakkale’de yaklaşık 100 bin dekarlık alanda yılda 650 bin ton domates üretimi yapılıyor. Meşhur Çanakkale domatesi deyince elbette sular duruyor… Kumkale’yi içine alan Batak Ovası’ndan başlayıp Ezine, Bayramiç ve Ayvacık’a kadar uzanan coğrafyada yetişen Çanakkale’nin meşhur domatesi kokusu ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Öte yandan, Coğrafi İşaret Tescili’ne sahip olan Çanakkale domatesi, Ayvacık ilçesine bağlı Kösedere köyü ile özdeşleşmiş durumda. Kent pazarlarındaki domates tezgahlarında sıklıkla ‘Kösedere Domatesi’ etiketlerine rastlamak mümkün. Bu domatesler pazarda kapış kapış gidiyor. Nisan ayı başında toprakla buluşan Çanakkale domatesinin ilk hasadı haziran ayı ortasında yapılıyor. Çanakkale domatesinin en lezzetlendiği dönem, eylül ayında dikilen fidelerden aralık ayında yapılan hasat dönemi olarak öne çıkıyor. Gece ve gündüz arasındaki sıcaklık arttıkça Çanakkale domatesinin lezzeti zirveye çıkıyor. Bunun için sonbahar mevsimi Çanakkale domatesinin en lezzetli dönemi olarak biliniyor.
Türkiye’nin domates üretiminin yüzde 5’inin yapıldığı Çanakkale’de, Batak Ovası’ndan başlayıp Ezine, Bayramiç ve Ayvacık’a kadar uzanan bir coğrafyada üretilen meşhur Çanakkale domatesinin tadı, yiyenlerin damağında kalıyor.

Çanakkale’de yaklaşık 100 bin dekarlık alanda yılda 650 bin ton domates üretimi yapılıyor.

Meşhur Çanakkale domatesi deyince elbette sular duruyor…

Kumkale’yi içine alan Batak Ovası’ndan başlayıp Ezine, Bayramiç ve Ayvacık’a kadar uzanan coğrafyada yetişen Çanakkale’nin meşhur domatesi kokusu ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakıyor.

Öte yandan, Coğrafi İşaret Tescili’ne sahip olan Çanakkale domatesi, Ayvacık ilçesine bağlı Kösedere köyü ile özdeşleşmiş durumda.

Kent pazarlarındaki domates tezgahlarında sıklıkla ‘Kösedere Domatesi’ etiketlerine rastlamak mümkün. Bu domatesler pazarda kapış kapış gidiyor.

Nisan ayı başında toprakla buluşan Çanakkale domatesinin ilk hasadı haziran ayı ortasında yapılıyor.

Çanakkale domatesinin en lezzetlendiği dönem, eylül ayında dikilen fidelerden aralık ayında yapılan hasat dönemi olarak öne çıkıyor.

Gece ve gündüz arasındaki sıcaklık arttıkça Çanakkale domatesinin lezzeti zirveye çıkıyor. Bunun için sonbahar mevsimi Çanakkale domatesinin en lezzetli dönemi olarak biliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkaleyorum.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.