Alkışlar (!) ODAŞ’a: Hem Çanakkale'ye zehir solutuyor, hem kansere umut oluyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alkışlar (!) ODAŞ’a: Hem Çanakkale'ye zehir solutuyor, hem kansere umut oluyor!
ODAŞ People Gönüllüleri, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın (KAÇUV) Umut Kafe’sini Çanakkale'de ağırladı. Ancak, ODAŞ'ın Çanakkale’de bir yandan devasa kül çukurları açarken diğer yandan kanserli çocuklara destek vermesi, "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" dedirtti!

Çan’ın Sesi gazetesinde yer alan habere göre; termik santraller ve altın madeni işletmeleri, zaman zaman sosyal destek projeleriyle günah çıkarmaya çalışıyor.

Çocuk parklarını yenileyen, köy yollarını onaran, eğitime ve yaşam merkezlerine destek veren bu firmalar, bir yandan havayı kirletip kansere zemin hazırlarken, diğer yandan topluma yaptıkları katkılarla mevzuata ne kadar bağlı ve masum olduklarını göstermeye çalışıyorlar.

Son olarak, ODAŞ People Gönüllüleri, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV)'nın Umut Kafe’sini Çanakkale'de ağırladı. Ancak, ODAŞ'ın bir yandan dev kül çukurları açarken diğer yandan kanserli çocuklara destek vermesi, "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" dedirtti.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada her yıl 10 kişiden 9’u hava kirliliğine bağlı olarak hayatını kaybediyor. Tütünden bile daha etkili olan bu durum en çok da çocuklar üzerinde etkili. Bu bağlamda ODAŞ kanserle mücadelede umut verirken, diğer yandan “Hem döverim hem severim mi?” diyor.

Yeni yapılan bir termik santral yılda ortalama 1,6 milyon ton taban külü ve uçucu külü dünyaya aktarırken, kükürt dioksit ve zehirleyici etkisi olan karbonmonoksit salgılıyor. Bu gazların yarattığı çevre sorunları canlı yaşamını olumsuz etkiliyor. Öte yandan termik santraller sistemlerin yüksek miktarda su gerektirmesinden dolayı su kaynaklarının azalmasına neden olurken tarımsal alana da zarar veriyor.

Öte yandan TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, termik santral projelerinin acilen sonlandırılması gerektiğini belirten açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

“Dünyanın yok oluşuna katkı vermemek adına termik santraller projeleri acilen sonlandırılmalıdır. Hali hazırda devam eden ancak yetersiz olan enerji tüketimimizi azaltacak, verimliliği artıracak, kayıp ve kaçakları engelleyecek çalışmalar daha fazla desteklenmelidir. Yenilenebilir, temiz ve kuşkusuz yerli enerji üretim biçimlerinin geliştirilmesi sağlanmalıdır.”


AK Parti 14 Ağustos’u bekliyor: En az 3 milletvekiline rozet takılacakÖnceki Haber

AK Parti 14 Ağustos’u bekliyor: En az 3...

Çanakkale hafta sonu kavrulacak: Sıcaklık 40 dereceye dayanacak!Sonraki Haber

Çanakkale hafta sonu kavrulacak: Sıcaklı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!