Atikhisar kuraklık alarmı verdi, belediye harekete geçti: Su yasakları başladı!
Çanakkale'nin içme suyu ihtiyacını sağlayan Atikhisar Barajı'nın doluluk seviyesinin kuraklık nedeniyle neredeyse tükenme noktasına gelmesi belediyeyi harekete geçirdi. Şehrin ciddi bir kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, su kullanımına yönelik alınan tedbirleri meclis üyeleri ve kamuoyuyla paylaştı. Su sıkıntısının önüne geçebilmek için, şebeke suyuyla araba yıkamak, kilim-halı yıkamak yasaklanacak, gerekli görülmesi halinde sanayi kuruluşlarına su verilmeyecek!
Çanakkale Belediyesi Aralık ayı Meclis Toplantısı pandemi koşulları gözetilerek bu ay Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşti. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, DSİ 25. Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirdiği görüşme ve toplantıları meclis üyeleri ile paylaştı. Şehrin ciddi bir kuraklıkla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediye encümenleri tarafından su kullanıma yönelik alınan tedbirleri meclis üyeleri ve kamuoyu ile paylaştı.
OTOMOBİL, HALI, KİLİM, DÜKKAN ÖNÜ YIKAMAK YASAKLANACAK!
Başkan Gökhan, "Su kıtlığına çözüm bulmak amacıyla kuyu açmaya ve aramaya devam ediyoruz. Bundan vazgeçmiş değiliz. Barajdaki su miktarı ciddi şekilde düştü. Bununla ilgili olarak Encümen kararı aldık ve bir genelge çıkarttık" diyerek alınan kararları şu sözlerle açıkladı:
"Şehir şebeke suyu ile hortumla araba yıkamak yasak. Çakması olanlar yıkayabilecek ama onlara da sayaç takacağız. Onlar da atık sularını bize veriyorlar; atık su parası alacağız. İş yeri ve konut önlerinin hortumla yıkanması yasaklıyoruz. Silebilirler ya da kova suyu kullanabilirler ancak hortumla yıkamak yasak. Halı ve kilim yıkanmasını sokaklarda, bahçelerde yasaklıyoruz. Özellikle bahçe sulamasının damla usulü ile yasaklama zorunluluğu getireceğiz. Sanayi kuruluşlarının ilerleyen süreçte sularını kesebiliriz. Dardanel firması çok su harcıyor, ciddi oranda su tüketiyorlar. Şimdiden onlar da tedbir alıp kuyu açtırırlarsa, önceden tedbir alırlarsa iyi olur. Kesin değil ama su sıkıntısı devam ederse bu önleme başvurabiliriz. Oto yıkama gibi, tuvalet ve halı yıkama gibi iş yerlerine akıllı sayaç kullanma zorunluluğu getireceğiz. Böylece onların da su kullanımlarını kontrol altına alabileceğiz. Belediye olarak bizler de park ve bahçelerimizde gerekli tedbirleri alacağız; mümkün olan en aralıklı süreçte sulama yapacağız. Bu tedbirlerimizi de encümenlerden karar olarak almış bulunmaktayız."
Kaynak: Aynalı Pazar
Yorum Yazın