Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: “Kanunlarımıza uyduklarında erişim yasağı kalkar”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Uraloğlu'ndan Instagram açıklaması: “Kanunlarımıza uyduklarında erişim yasağı kalkar”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün Instagram'a getirilen erişim engeline yönelik açıklama yaptı. Uraloğlu, erişim engelinin katalog suçlar nedeniyle yapıldığını belirterek, "Kanunlarımıza uyduklarında erişim yasağı kalkar" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram’ın erişime kapatılmasına ilişkin konuştu.

Instagram'ı katalog suçlarla ilgili uyardıklarını aktaran Uraloğlu, "Uygulanmasını istediğimiz bazı kurallar var. Hukuki kurallar hem de bazı toplumsal hassasiyetlerimizi dikkate almadıklarına gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli, oradaki eksiklikler belli, o eksiklikleri giderildiği an 1 saat sonra kaldırmış olacağız" dedi.

Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizde temsilcisi bulunan bazı soysal medya platformları var. Bizim uygulanmasını istediğimiz belli kurallar var. Kanunlar, yönetmelikler var. Zaman zaman bunların uyuması konusunda gerekli uyarıları yapmamıza rağmen uyulmasında bazı problemler görüyoruz. Bütün uyarılarımıza rağmen dikkate almadıkları katalog suçları dediklerimiz bir çerçeve var. O çerçeve kapsamında kendilerini uyardık ama gerekli karşılığı bulmadığımız için bir erişim engeli getirdik. Bu bahsedilen aksaklıkları, kanunumuza uyulmayan tarafları yerine getirdikleri zaman biz de gerekli işlemi yaparak bu erişim yasağını kaldıracağız. Vatandaşımızın hissiyatını doğru yönetmeye çalışıyoruz. Biz iletişim halindeyiz. Türkiye temsilcisi olan ilgili ile beraber, arkadaşlarımız görüşme halinde. Net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli, oradaki eksiklikler belli, o eksiklikleri giderildiği an 1 saat sonra kaldırmış olacağız. Herkesin net olarak kanunlara uymasını istiyoruz.”


Facebook, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hesabını kısıtladı!Önceki Haber

Facebook, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın...

Bakan Uraloğlu’ndan Instagram açıklaması: “Olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz”Sonraki Haber

Bakan Uraloğlu’ndan Instagram açıklaması...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!