Çanakkale’de doğal gaz aranacak

Türkiye Petrolleri A.O., Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde açacağı Bayramiç-1 sondaj kuyusu ile doğal gaz arayacak.
Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde doğal gaz aranacak. Bu kapsamda TPAO, Bayramiç-1 adlı sondaj kuyusu açacak.
Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO) Trakya Bölge Müdürlüğü tarafından Çanakkale İli AR/TPO/K/G17-c2 nolu ruhsat alanında Gelibolu ilçesi Süleymaniye Köyü sınırları içerisinde kalan bir noktada doğal gaz arama ve çıkarma faaliyeti planlanıyor. Projenin değeri 7,2 milyon lira olarak tahmin ediliyor.
Proje kapsamında yaklaşık 21 bin 800 metrekarelik tarla niteliğindeki alan içerisinde açılacak olan Bayramiç-1 adlı sondaj kuyusu vasıtası ile doğal gaz aranacak. Kuyu sondajında 1250 metre derinliğe kadar inilecek. Sondaj noktalarında çatlatma metodu uygulanmayacak. Alanda doğalgazın bulunması halinde çıkarma çalışmaları yürütülecek.
Sondaj öncesi yapılan çalışmalar ışığında kuyudan günlük maksimum 100.000- 150.000 m3 üretim yapılabileceği tahmin ediliyor.
Kaynak: Enerji Günlüğü
Yorum Yazın