Çanakkale’de Kabotaj Bayramı kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale’de Kabotaj Bayramı kutlandı
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla Çanakkale Boğazı'nda GESTAŞ’a ait “Kilitbahir” adlı gemide tören düzenlendi.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkanvekili Nurcan Bingöl, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Jandarma Eğitim Merkez Komutanı J. Albay Ufuk Yetiş, Çanakkale Bölge Liman Başkanı Mehmet Kürşat Biçici, kurum müdürleri ve ilgili kurum personelleri katıldı.

Törende, deniz şehitleri anısına Çanakkale Boğazı’na çelenk bırakılarak, dualarla şehitlerimiz anıldı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı programı kapsamında Kıyı Emniyeti Çanakkale Müdürlüğüne bağlı römorkörlerin su gösterilerinin izlenmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Törenin ardından; Vali İlhami AKTAŞ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa BİÇEN ve beraberindekiler, Kabotaj Bayramı programı kapsamında halkın ziyaretine açılan TCG Fırtına Gemisini ziyaret etti.

TCG Fırtına gemisinin ziyaretçi şeref defterini imzalayan Vali İlhami Aktaş’a, TCG Fırtına Gemisi Komutanı Dz. Bnb. Burak Kırımgiray tarafından TCG Fırtına Gemisi hakkında bilgi verildi.

Vali İlhami Aktaş, TCG Fırtına Gemisi Komutanı Dz. Bnb. Burak Kırımgiray ve gemi personeline görevlerinde başarılar diledi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın Türk denizciliğinin bağımsızlığının ve egemenliğinin sembolü olduğunu belirten Vali İlhami Aktaş, “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyorum. Bu vesileyle denizciliğimizin gelişmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, deniz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.


Çanakkale’de devlet hastanesi hekim kadrosuna taze kanÖnceki Haber

Çanakkale’de devlet hastanesi hekim kadr...

AK Partili Gider: “Ne eksiğimiz varsa düzelteceğiz”Sonraki Haber

AK Partili Gider: “Ne eksiğimiz varsa dü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!