Çanakkale'de pandemi sürecinde 908 kişi karantinaya alındı
Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, koronavirüs salgınıyla mücadele amaçlı yürütülen pandemi sürecinde, bugüne kadar büyük bir çoğunluğu yurt dışından gelen toplam 908 kişinin karantinaya alındığını açıkladı.
Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında yoğun bir çalışma temposuna giren Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu süreçte her alanda pek çok görev üstlendi.
Karantina sürecinin başlamasıyla beraber toplamda 908 kişiye ev sahipliği yapan İl Müdürlüğü bünyesindeki kurumlarda bütün personeller özveriyle çalıştı. Bu süreçte Çanakkale Kız Yurdu’na; Katar/Belarus/Kazakistan’dan 156, Katar/Umman’dan 44, Yunanistan’dan 89, Kuveyt’ten 100, Fildişi/Liberya’dan 98 vatandaş yerleştirildi. Eceabat Gençlik Konukevi’ne yurt dışı temaslı 7'si görevli olmak üzere toplam 120 askeri personel, Kerime Sultan Yurdu’na 134 cezaevi personeli, Ahmet Bican Yurdu’na 64 sağlık personeli ve Çan Yurdu’na 103 sağlık personeli yerleştirilerek karantina süreci başarılı bir şekilde yürütüldü.
İl Müdürlüğü bu süreçte karantina misafirleri adına Çanakkale Kız Yurdu bahçesine, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünün de katkılarıyla fidan dikimi gerçekleştirdi. Hem misafir vatandaşlardan hem de Çanakkale halkından takdir toplayarak hizmetlerine ara vermeden devam etti. Bunun yanı sıra Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezinde çalışan gençlik liderleri bu süreçte önemli roller üstlendi. Liderlerin bir kısmı siperlik maske üretimi gerçekleştirirken bir kısmı da Vefa Destek Grubunda görev aldı. Toplam 6000 adet siperlik maske üretildi. Üretilen maskeler İl Emniyet Müdürlüğü’ne, İl Jandarma Komutanlığı’na, İl Sağlık Müdürlüğü'ne, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'ne, ÇOMÜ Tıp Fakültesi'ne, KYK yurtlarına, Sağlık Ocaklarına, Eceabat Konuk Evi'ne, Çanakkale Belediyesi Zabıta Amirliği'ne, Çanakkale Sosyal ve Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ve Çanakkale esnafına teslim edildi. Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü toplam 64 personelini gençlik liderleri ve kurum personeli olmak üzere Vefa Destek Grubunda görevlendirdi. Vefa Destek Grubunda çalışan personeller 7/24 boyunca nöbetleşe sistemle Çanakkale İl Hıfzısıhha Kurulu kararı gereği, 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların evden dışarı çıkmalarının yasak olması sebebiyle, taleplerini karşılamak için diğer kurumlarla senkronize olarak çalışmalarını sürdürdü.
Normalleşme süreci öncesinde açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, "Bu süreçte emeği geçen başta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çatısı altında ve yurtlarımızda çalışan bütün personelime, sağlık çalışanlarına, Çanakkale Valiliğine, AFAD ekiplerine, Çanakkale Emniyetine ve Çanakkale Türk Kızılay’ına teşekkürlerimi borç bilirim. Pandemi bizim için hiçbir zaman hizmete engel olamadı. Faydalı olabileceğimiz her alanda şahsım ve personelim ile birlikte buradayız. Bu sürecin en kısa zamanda bitmesini ve sağlıklı günlere kavuşabilmemizi diliyorum" dedi.
Yorum Yazın