Sabancı

Zahide Güçlü kimdir? (TUSAŞ) Şehit Makine Mühendisi Zahide Güçlü kaç yaşında, nereli?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zahide Güçlü kimdir? (TUSAŞ) Şehit Makine Mühendisi Zahide Güçlü kaç yaşında, nereli?
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda Zahide Güçlü şehit oldu. Peki, Zahide Güçlü kimdir? (TUSAŞ) Şehit Makine Mühendisi Zahide Güçlü kaç yaşında, nereli?

ŞEHİT ZAHİDE GÜÇLÜ KİMDİR?

TUSAŞ saldırısında şehit olan Zahide Güçlü'nün (37) evlilik yıldönümü nedeniyle eşinin gönderdiği çiçeği almak üzere kapıya geldiği anlaşıldı. TUSAŞ’ta görev yaparken şehit düşen Zahide Güçlü’nün hayatındaki en zor anlardan biri, tek çocuğu olan kızının 2021 yılında henüz 6 yaşındayken kanser teşhisi almasıydı. Küçük kız, 2023 yılına kadar tam 2 yıl boyunca hastanede tedavi gördü. Sonunda tedaviye olumlu yanıt vererek iyileşmeye başladı ve kısa bir süre önce sağlığına kavuşarak evine dönmüştü.

Hasta Kızıyla Yaşadığı Zorlu Mücadele

1988 doğumlu Zahide Güçlü Ekici, son yıllarda birçok zorlukla karşılaştı. 2020 yılında annesini kaybetmenin acısıyla sarsılan Ekici, 2021 yılında ise tek çocuğu olan kızı E.'nin kanser teşhisiyle bir kez daha büyük bir sınavla yüzleşti. Küçük kız, iki yıl boyunca hastanede tedavi gördü ve 2023’te iyileşme sürecine girerek nihayet evine döndü.

Eşiyle Üniversite Yıllarında Tanıştı

Zahide Güçlü Ekici, Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde okurken, hayatının aşkı Yalçın Ekici ile tanıştı. İkili, üniversite eğitimlerinin ardından evlendi ve mutlu bir yuva kurdu. Yalçın Ekici de bir dönem eşi gibi TUSAŞ’ta çalışmış, sonrasında ise özel bir şirkette meslek hayatını sürdürmüştü.

GÖKBEY Projesinde Kilit Rol Oynadı

Zahide Güçlü Ekici, TUSAŞ bünyesinde birçok millileştirme ve yerlileştirme projelerinde önemli görevler üstlendi. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri ve sivil havacılıkta kullanılmak üzere tasarlanan ve Türkiye'nin coğrafi şartlarına uygun olarak geliştirilen GÖKBEY helikopteri projesinde başmühendis olarak aktif rol aldı. Yetenekleri ve çalışkanlığıyla her zaman takdir edilen Ekici, mesleğine olan tutkusu ve ülkesine olan bağlılığıyla örnek bir mühendis olarak anıldı.

Kanserli Çocuklara Umut Oldu

Mesleki başarılarının yanı sıra, Zahide Güçlü Ekici sosyal sorumluluk projeleriyle de adından sıkça söz ettirdi. Özellikle kanser hastası çocuklar için yaptığı yardımlarla bilinen 36 yaşındaki mühendis, çevresinde sevilen ve saygı duyulan bir hayırsever olarak tanındı.

Şehit Olduğu Gün Evlilik Yıldönümleriydi

Zahide Güçlü Ekici, evlilik yıldönümleri sebebiyle eşinin kendisine gönderdiği çiçeği almak için nizamiyeye indiği sırada hain terör saldırısında ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Ekici, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Evlilik yıldönümlerinde eşini kaybetmenin tarifsiz acısını yaşayan Yalçın Ekici ve kızı E., geride büyük bir özlem ve hüzün bıraktı.


BRICS NEDİR, NE DEMEK? BRICS üyeleri hangi ülkeler? İşte BRICS açılımı ve anlamı!Önceki Haber

BRICS NEDİR, NE DEMEK? BRICS üyeleri han...

Filiz Akın taburcu olduSonraki Haber

Filiz Akın taburcu oldu

Haber Yorumları

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!