Başkanvekili Harun Arslan: “Kendi araçlarımızla hizmet verdik, sadece 2 ayda 1 milyon 470 bin TL tasarruf ettik”
Çan Belediye Başkanvekili Harun Arslan, taşeron anlaşmasını sonlandırıp, çöp toplama ve yol süpürme işlerini belediyeye ait araçlarla yapmalarının ardından 2 aylık süreçte 1 milyon 470 bin TL tasarruf elde ettiklerini açıkladı.
Çan Belediyesi nisan ayı olağan meclisinde Başkanvekili Harun Arslan’ın paylaştığı ekonomik veriler ön plana çıktı.
Arslan, taşeron anlaşmasını sonlandırarak mülkiyet ve ruhsatları belediyeye ait olacak şekilde filoya dahil ettikleri hizmet araçlarıyla temizlik hizmetleri kapsamında sürdürdükleri çöp toplama ve yol süpürme çalışmalarından 2 aylık süreçte 1 milyon 470 bin TL tasarruf elde ettikleri bilgisini paylaştı.
“BU BAŞARI HEPİMİZİN BAŞARISIDIR”
Başkanvekili Arslan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Araçlar kendimizin olunca bu süreç çok da zor değilmiş. Bunu tek başıma yapmadım, yapamam. Ama bir araya geldiğimizde ne kadar güzel ve akıllıca işler yapabileceğimizin göstergesidir. Bu başarı hepimizin başarısıdır.”
Çan Belediyesi’nin 2022 yılı faaliyet raporlarına ilişkin görüşlerini aktaran Başkanvekili Arslan,
“Bütün birimlerimiz 2022 yılı faaliyet raporlarını okudular. Öncelikle bu birimlerde çalışan işçisinden memuruna, ustasından müdürlerimize kadar yapmış olduğu katkılardan, vermiş oldukları bu kıymetli hizmetlerden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Başarılarının artarak devam etmesini diliyorum ve istiyorum.”
“KREDİ ÇEKMEDEN, BORÇLANMADAN, YER SATMADAN…”
Başkanvekili Arslan, taşeron anlaşmasını sona erdirip, kendi öz kaynakları ve hibe yoluyla belediye filosuna dahil ettikleri araçlarla hizmet vermeye başlamalarının ardından nelerin değiştiğini ise şu şekilde aktardı:
“2023 Ocak ayının sonuna kadar çöp toplama ve yol süpürme işleri taşeron firma tarafından yapılıyorken, 1 Şubat’tan itibaren bu hizmeti öz kaynaklarımız ve hibe yoluyla edindiğimiz araçlarımızla vermeye başladık. Altını çizerek belirtmek istiyorum ki, kredi çekmeden, borçlanmadan, yer satmadan, ücretini belediyemizden ödediğimiz ve hibe yoluyla bünyemize kazandırdığımız araçlarla işlerimizi yürütüyoruz.
Peki birçoğu hibe yoluyla olmak üzere kendi bütçemizle de aldığımız araçlarımızla verdiğimiz hizmetle ne değişti? Bunun bilgisini paylaşmak istiyorum. Uzun yıllardır çöp toplama hizmeti veren taşeron firma son 6 ayda ortalama 800 bin TL fatura kesiyordu. 1 Şubat itibariyle dolu dolu 2 aydır bu hizmeti kendi araçlarımıza verdik.
Tüm araçlarımızda olduğu gibi temizlik işlerinde çalışan araçlarımızda da akaryakıt taşıt tanıma sistemi olduğu için 2 aydan bu yana giderlerimizi özellikle takip ediyoruz. Temizlik hizmetimiz için şubat ayı akaryakıt giderimiz 80 bin TL’ydi. Yanılma payımızın olmaması için bekledik ve mart ayı akaryakıt kullanımız da 83 bin TL olarak gerçekleşti.
Kendi araçlarımızla hizmetimizi aksatmadan, örneğin süpürge araçlarımız daha uzun süre çalışarak hatta tüm temizlik araçlarımız daha uzun süre çalışma saatiyle hizmet vererek, aylık net kârımız 735 bin TL’den, 2 ayda 1 milyon 470 bin TL’ye ulaşmıştır.
Buna belediyenin kazancı diyelim, Çan’ın kazancı diyelim, hepimizin kazancı diyelim. İnşallah bunu bu şekilde sürdüreceğiz. Tabii bunun kasamıza ve bütçemize, maliyetlerimize yansıması için biraz zamana ihtiyacımız olacak ama bunu bu faaliyet raporumuzda özellikle altını çizerek kamuoyuna ve kıymetli Çan halkımıza anlatmak istedim.
Araçlar kendimizin olunca bu süreç çok da zor değilmiş. Hepimizin kazancı olduğu gibi bu başarı hepimizin başarısıdır. Bunu tek başıma yapmadım, yapamam. Bu durum, bir araya geldiğimizde ne kadar güzel ve akıllıca işler yapabileceğimizin göstergesidir. Katkıları için çalışma arkadaşlarımızı ve emeği geçenleri tek tek kutluyor, tebrik ediyorum.”
Yorum Yazın