Bozcaada’da tatilcilerin isyanı: Katkı payı mı, ayakbastı parası mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bozcaada’da tatilcilerin isyanı: Katkı payı mı, ayakbastı parası mı?
Çanakkale’nin gözde turizm merkezlerinden Bozcaada’ya gelen tatilciler, belediye ekiplerince kendilerinden ‘çevre ve trafik düzenlemesi katkı ücreti’ adı altında para alınmasına tepki gösterdi.

Sikayetvar.Com isimli platformda Bozcaada Belediyesi’ne yönelik şikayetlerini dile getiren tatilcilerin paylaşımları şu şekilde:

* 16.06.2004/18.06.2004 tarihleri arası Bozcaada tatili yaptık Gestaş a 1840 TL ödedik adaya giriş ve çıkış feribot bedeli olarak. Çıkışta feribot seferi beklerken görevliler ayakbastı bedeli olarak 200 TL daha istedi. Kendi ülkemizde kendi halkımız bizi geçiriyor. Belediyenin 2019 meclis kararında günübirlikçilerden alınması gerektiği yazıyor ama üzerine düzenleme yapıldığı yazıyor ama internet sitesinde böyle bir yazı yok. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.

* 17 Haziran 2024 tarihinde aracım ile Bozcaada ya geldim ve tam feribot iskelesine gidecektim ki zabıtalar önümüze atladı ve 200 TL motorlu taşıtlardan ücret alındığını söyleyip ücreti ödemeye mecbur bırakıldım. Bu nedir kardeşim, adaya gelenden ayak bastı parası mı almaya başladınız. Böyle saçma bir şey görmedim. Bunu asla kabul etmiyorum ve yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.

* Bozcaada'ya geçerken 1856 ₺ gidiş-dönüş feribot bileti aldık. Dönerken, çevre düzenleme parası adı altında elinde pos cihazıyla gelen kişi 200 ₺ rica edeceğim dedi. Bunun neden alındığını sorduğumuzda, meclis kararı ile bu parayı belediye çevre ve trafik düzenlemesi adı altında alıyor dedi. Ödemeyeceğimizi söylediğimizde ise plakanızın fotoğrafını çekip meclise atacağız diye tehdit edip plakamızın izinsiz fotoğrafını çekti. Bu nasıl bir düzenlemedir? Böyle bir saçma kanun görülmemiş bir uygulama. Gerekli mercilerin bilgisine; eşimin adına kayıtlı araç plakasına gelecek her türlü cezayı kabul etmediğimi bildiririm.

* Bozcaada'ya geçerken 1275 ₺ gidiş dönüş feribot bileti aldık. Dönerken çevre düzenleme parası adı altında elinde pos cihazıyla gelen kişi 200 ₺ rica edeceğim dedi. Bunun neden alındığını sorduğumuzda, meclis kararı ile bu parayı belediye çevre ve trafik düzenlemesi adı altında alıyor dedi. Günde 8 sefer olsa ve her gemide 30 araç olsa, günde 240 araç yapar, bu da minimal hesap ile 48.000 ₺ eder. Bana verilen fiş bugünkü 66. Fişmiş, yani günlük 13.500 ₺, 8 sefer olsa 105.000 ₺ eder. Bu nasıl bir şey? Ve 2 tane çocuk var, elinde pos cihazı olan bu rakam x2 oluyor. Günlük 200.000 ₺. Feribot sırasında bekleyen vatandaştan neden alınıyor bu ücret? Bozcaada zaten turistik bir yer ve yeterince para kazanıyor. Devletin acil olarak buraya müdahale etmesi gerekiyor, bu resmen yanıltmaca ve mecbur bırakılıyoruz, yoksa feribota binip geri dönemiyoruz. Böyle bir şey olamaz.

* Bozcaada Belediyesi, feribotla geri Geyikli İskelesi'ne dönerken normalde geçiş ücreti olmamasına rağmen ücret talep ediyor ve meclis kararı diyor. Gestaş ana sayfasında dönüşlerin ücretsiz olduğu yazıyor. Bozcaada Belediyesi'nin para talep etmemesi gerekiyor. Bu konuyla ilgilenilmesini talep ediyorum.

* Bozcaada Belediyesi, çevre ve trafik düzenlemesi katkı ücreti adı altında feribot sırası bekleyen tüm araçlardan 200 TL alıyor. Bu belediye başkanının yazılı emri olduğunu belirtip ödeme alındıktan sonra slip veriyorlar. Bu nasıl bir uygulamadır anlamadım. Nedir bu? Neye istinaden ödüyorum? Bu durumu CİMER'e de şikayet edeceğim.

* Merhabalar Bozcaada'ya 10.06.2024 tarihinde araba ile geldik. Gestaş a 1000 TL ücret ödedik. 12.06.2024 tarihinde dönüş yapmak üzere feribot sırasına girdik. Belediye Görevlisi geldi ve bizden 200 TL ücret aldı. Çevre düzenlemesi adı altında. Fakat Gestaş için dönüş biletler ücretsiz. Bir de utanmadan çevre düzenlemesi için para istediklerini tabelaya yazmışlar. Belediyenin kendi bütçesinden ayırıp yapamadığı yolların parasını ne hakla bizden talep ediyor hatta zorla alıyor. Gördük ki yollar da yapamamışlar. Resmen el koyuyorlar paramıza. Devlet burayı en kısa zamanda denetlemeli.

* Bozcaada'ya geçerken 1650 TL. Gidiş dönüş feribot bileti aldık. Dönerken çevre düzenleme parası adı altında elinde pos cihazıyla gelen kişi 200 ₺ rica edeceğim dedi bunun neden alındığını soruncada feribot parasını Gestaş alıyor bu parayı belediye alıyor tarzında açıklama yaptı. Bu parayla ilgili bu kadar şikayet olmasına rağmen Belediyeninde hiçbir açıklama yapmaması çok enteresan. Merak ediyor ve açıklama bekliyorum bu ne parası.

* Bozcaada'ya geçerken 1185 ₺ gidiş dönüş feribot bileti aldık. Dönerken çevre düzenleme parası adı altında elinde pos cihazıyla gelen kişi 200 ₺ rica edeceğim dedi bunun neden alındığını soruncada feribot parasını Gestaş alıyor bu parayı belediye alıyor tarzında bir açıklama yaptı. Çarşıya geçiş zaten ücretli feribot sırasında bekleyen vatandaştan neden alınıyor bu ücret açıkçası anlam veremedik. Bozcaada zaten turistik bir yer ve yeterince para kaldırıyor bunlarla buraya gelenlerin huzurunu bozmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Çok gereksiz ve havaya verilen bir para.


Çanakkale'de Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? (2024)Önceki Haber

Çanakkale'de Kurban Bayramı namazı saat...

Burak Kunt, Rıdvan Uz’u yok saydı!Sonraki Haber

Burak Kunt, Rıdvan Uz’u yok saydı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!