Çanakkale’de Troya Kültür Yolu Festivali fırtınası esti: Ziyaretçi sayısı 1 milyon barajını geçti!
Çanakkale’de 9-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında 40 farklı mekanda 500’den fazla etkinlik düzenlendi. 1 milyonun üzerinde ziyaretçi katılımının sağlandığı festival Çanakkalelilerden tam not aldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığı tarafından koordine edilen Troya Kültür Yolu Festivali, 9 Eylül’de başlayıp, 17 Eylül’de sona erdi.
9 gün süren festivalde 40 farklı mekanda 500’den fazla etkinlik gerçekleştirildi. Konserlere 530 bin, çocuk etkinliklerine ise 63 bin katılım gerçekleşti. Açık hava etkinliklerin dışında salon ve kapalı alan etkinliklerini 34 bin katılımcı ziyaret etti.
Festivale ziyaretçi katılım sayısı 1 milyon barajını aşarak, 1 milyon 183 bin olarak gerçekleşti.
40 FARKLI MEKAN, 500’DEN FAZLA ETKİNLİK
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin dördüncü durağı Çanakkale oldu. Şehrin farklı noktalarında farklı etkinlikler düzenlendi.
FESTİVALLERİN VAZGEÇİLMEZİ KONSERLER
Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Anadolu Hamidiye Tabyası Açık Hava Sahnesi’nde her akşam birbirinden değerli sanatçılar Çanakkalelilerle buluştu. Konserlerin açılışını 9 Eylül Cumartesi akşamı Ferhat Göçer yaptı. Ardından 10 Eylül Pazar Anadolu Ateşi, 11 Eylül Pazartesi Resul Dindar, 12 Eylül Salı Uğur Aslan, 13 Eylül Çarşamba Sinan Akçıl, 14 Eylül Perşembe Gökhan Tepe, 15 Eylül Cuma Murat Dalkılıç, 16 Eylül Cumartesi Simge Sağın, 17 Eylül Pazar ise Fatma Turgut sahne aldı. Kilitbahir Kalesi’nde ise Gece Yolcuları ve İkilem gibi önemli gruplar yer aldı.
Festivalin yıldızı 100 bin seyirci ile Simge Sağın oldu. Simge Sağın konseri ayrıca festivalde en çok ziyaretçi toplayan etkinlik oldu.
SERGİLER BÜYÜLEDİ
Troya Kültür Yolu Festivali birbirinden değerli sergilere de ev sahipliği yaptı. 9-17 Eylül tarihleri arasında her gün ziyarete açık olan, "Devrim Erbil’in Renkleri" sergisi, Eskizden Piksele Dijital Sanat sergisi, Kanatlı Sözler-İzler, Sentez İzler Karma Sergisi, Atatürk’ün Sonsuzluk Yolculuğu gibi sergiler Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında sanatseverlerle buluştu.
FESTİVALDE ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI
Troya Kültür Yolu Festivali’nde çocuklar da birbirinden keyifli ve sanat dolu etkinliklerle buluştu. ‘Z Takımı Müzikali’, Mehmet Tahir İkiler’in ‘Meddah Amca ve Kocaman Geveze Kuklalar’ gösterisi, ‘Ormanlar Kralı Aslan’ maskotlu çocuk tiyatrosu, Varol Yaşaroğlu ile ‘Kral Şakir’ kitap imza etkinliği, Özgür Özgülgün ile ‘Tarihe Yolculuk’ etkinliğinin yanı sıra çuval yarışı halat çekme zıp zıp yarışı sepet basket gibi klasikleşmiş çocuk oyunları küçükleri mutlu edildi.
Kültür Yolu çatı markası altında belirlenen şehirlerde, seçilen rota/lokasyonlarda farklı sanat türlerinin, yerli ve yabancı farklı kültürden insanların sanatın evrensel dilinde birleşmesi amaçlanıyor.
Yorum Yazın