Günaydın Kaşdemir: Festivaldi, konserdi derken, yanan yerlere anca sıra geldi!..

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Günaydın Kaşdemir: Festivaldi, konserdi derken, yanan yerlere anca sıra geldi!..
Çanakkale Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, geçtiğimiz ağustos ayında çıkan ve 700 hektarlık alanın zarar gördüğü bölgede 45 gün sonra incelemelerde bulundu.

Çanakkale Tarihi Alan geçtiğimiz 15 Ağustos’ta büyük bir yangına sahne olmuştu.

25 saat süren yoğun mücadele neticesinde kontrol altına alınabilen yangın Conkbayırı sınırında güçlükle durdurulmuştu.

Eceabat ilçesine bağlı Büyük Anafarta köyü yakınındaki elektrik direğinden çıkan yangında 700 hektarlık alan zarar görmüştü.

Çanakkale Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, yangının kontrol altına alındığı tarih olan 16 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, yangından zarar gören 700 hektarlık alanın doğal görünümüne kavuşturulması için ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak çalışma yürüteceklerini söylemişti.

ANCA SIRA GELDİ!

Troya Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen konserler, kültür-sanat etkinlikleri ve söyleşilerde baştan sona boy gösteren, takvimine bir de bisiklet turu sığdıran Çanakkale Tarihi Alan Başkanı Kaşdemir’in yangın bölgesinde bir daha görüntü vermemesi ve hiçbir açıklamada bulunmaması dikkat çekmişti.

Aradan geçen yaklaşık 45 günlük sürenin ardından İsmail Kaşdemir bugün yanındaki ekiple birlikte yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.

Kaşdemir söz konusu incelemeye ilişkin açıklamasında, “Tarihi Alan’da sahaya çıkarak incelemelerde bulunduk. Arazinin son halini yerinde gördük. Tarihi açıdan çok önemli tespit ve keşifler yaptık. Yakında kamuoyu ile heyecanla paylaşacağız” ifadelerine yer verdi.

 

 


DGS ek tercih ne zaman 2024, bu yıl DGS ek tercih var mı? Ek tercih boş kontenjanlar açıklandı mı?Önceki Haber

DGS ek tercih ne zaman 2024, bu yıl DGS...

Yorum Yazın