Mehmet Şimşek'ten 'takı garantili düğün' için talimat: İnceleme başlatılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mehmet Şimşek'ten 'takı garantili düğün' için talimat: İnceleme başlatılacak
BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın'ın düğününe, bankacılık sektöründen üst düzey isimler ve siyasetçiler katıldı. Düğünde Aydın’a yüksek değerli hediyeler takıldığı iddiası, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından incelemeye alındı.

BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın'ın, düğün organizasyonu basında ve sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Aydın’ın denetlemekle sorumlu olduğu müdürleri düğüne davet ederek onlardan yüksek değerli hediyeler kabul ettiği iddiaları üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı inceleme başlatılması için talimat verdiği iddia edildi.

NE OLMUŞTU?

BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın'ın düğün törenine kurumun denetimi altında olan banka ve özel finans kuruluşlarının yöneticilerini davet etmesi ve düğünde BDDK denetiminde olan bankaların genel müdürleri, özel finans kuruluşlarının sahipleri ve yöneticilerinin takı sırasına girdiği ortaya çıkmıştı.

Düğüne davetli olarak katılan şirketlerin 150 ila 350 bin lira değerinde takı taktığı, bazı bankaların ise aynı oranda bütçeler belirlediği iddia edildi. 

Düğüne katılan isimler arasında BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP’li vekiller de vardı.


Dilruba davası ertelendi!Önceki Haber

Dilruba davası ertelendi!

Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?Sonraki Haber

Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olacak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!