Ünal Çetin’e ‘görevi kötüye kullanmaktan’ hapis cezası!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ünal Çetin’e ‘görevi kötüye kullanmaktan’ hapis cezası!
Yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’e başka bir dava dosyasından ‘ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak’ suçundan verilen 2 ay 15 günlük hapis cezası kesinleşti.

31 Ocak’ta Gökçeada Belediyesi’ne düzenlenen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, 3 Şubat’ta tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Çetin ile birlikte belediyenin imar müdürü Seval Duran ve müteahhitlerden alındığı iddia edilen rüşvete aracılık ettiği öne sürülen eski İYİ Parti Gökçeada İlçe Başkanı Hasan Erdem de tutuklanmıştı.

BU KEZ FARKLI DOSYADAN HAPİS CEZASI!

2015 yılında Fatih Mahallesi'nde bir inşaat firması tarafından yapılan binanın kendi arsasına taştığı gerekçesiyle Gökçeada Belediyesi ve Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığı'na N.B. tarafından yapılan ihbar üzerine incelemelerde inşaatın mevzuata aykırı olduğu tespit edilmesine rağmen inşaatın devam etmesi üzerine N.B., Gökçeada Belediyesi'ne ve inşaat firmasına dava açtı. Ancak Gökçeada Belediyesi'ne açılan davaya İçişleri Bakanlığı izin vermedi. İçişleri Bakanlığı tarafından 2018 yılında soruşturmaya izin verilmesinin ardından o dönem Gökçeada Belediye Başkanı olan Ünal Çetin ile Seval Duran ve M.H.Ü. hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında yapı ruhsatının mevzuata aykırı bir şekilde düzenlendiği, sanık Seval Duran ve Ünal Çetin'in yapı ve tadilat ruhsatını kontrol ve onaylama işlemlerini yaparken görevlerinin gereğine aykırılıkta bulundukları belirlendi. Bu kapsamda Gökçeada Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2018 yılında açılan davada, geçen 16 Ocak'ta karar çıktı. Hakim, sanık Ünal Çetin, Seval Duran ve M.H.Ü.'ye 'ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak' suçundan önce 3 ay hapis cezası verdi. Sanıkların duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak, takdiri indirim uygulanıp hapis cezası 2 ay 15 güne indirildi ve 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına Yargıtay yolu kapalı olmak üzere karar verildi. Taraflar, bir üst mahkeme olan Çanakkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurup, karara itiraz etti. Ağır Ceza Mahkemesi, yaptığı değerlendirmenin ardından itirazı geçen 15 Mayıs'ta reddetmesi üzerine Gökçeada Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar kesinleşti.


Çanakkale’nin en güncel ve son dakika haberleri Çanakkale Yorum’daÖnceki Haber

Çanakkale’nin en güncel ve son dakika ha...

Bozcaada dönüş rezervasyonları başlıyorSonraki Haber

Bozcaada dönüş rezervasyonları başlıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!