Çanakkale Kaz Dağları’nda RES katliamı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale Kaz Dağları’nda RES katliamı!
Kaz Dağları coğrafyasında maden tehdidi devam ederken bir yandan da ‘Temiz enerji’ adı altında çalışmalar sürüyor. Or Enerji İnşaat’ın bölgede yapmak istediği rüzgâr enerji santralı (RES) projesi yurttaşların itirazlarına karşın devam ediyor. Şirketin, ‘Üç türbin dikeceğiz’ diyerek çıktığı yolda bu sayı 11’e yükseltildi. İlk olarak üç türbin onayını alan şirket daha sonra projeyi sekize, sekizi de 11’e çıkarmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre, şirketin projelerine verilen onay Çanakkale Ayvacık’taki Cemaller Köyü Muhtarlığı, Söğütlü Köyü Muhtarlığı ve Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği gibi kurumlar tarafından dava edildi. Açılan dava sonucunda hazırlanan bilirkişi raporunda RES için seçilen yerlerin hukuka aykırı olduğu belirtildi.

Tüm bu gelişmelere karşın projeyi yapmak isteyen şirketin, sekizden 11’e olan kapasite artışı için İDK toplanacak. Bunun yanında sekizden 11 olan projenin ‘halkın katılımı toplantısı’ geçen sene yapılmışken, 3 Temmuz’da da üçten sekize olan artışın toplantısı yapılacak.


Çanakkale havası ve suyu için tek yürek: “Kaz Dağları’ndan defol Cengiz!”      Önceki Haber

Çanakkale havası ve suyu için tek yürek:...

Ayvacık’ta kaçak yapılara yıkım! - Çanakkale YorumSonraki Haber

Ayvacık’ta kaçak yapılara yıkım! - Çanak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!